A legfontosabb ember az életedben

 

Az életben van néhány különösen nehéz mondat. Ez egy közülük. Talán a legnehezebb. Persze sokan vannak, akik bátran felelősséget vállalnak saját tetteikért. Ez szép, és jó – követendő példa. De kevés.

Gondolataink teremtő erővel bírnak. Minden, ismétlem, MINDEN, ami fizikai valóságodban megjelent és megjelenik, az a te műved. Sokan, akik nem kívánt, nehéz helyzetben vannak, most felszisszennek; „ugyan, nekem nem célom szenvedni, én ilyesmit sosem teremtettem volna magamnak!” Pedig de! Nyilván nem tudatosan, de ezt is te hoztad létre gondolataid erejével! Ez az, amit félreteremtésnek hívunk. Teremtő mechanizmusod folyamatosan működik, nem tudod kikapcsolni. Működik, függetlenül attól, hogy te tudatában vagy-e létezésének és működésének, vagy nem. Függetlenül attól, hogy ismered-e az Univerzum törvényeit, vagy nem. Függetlenül attól, hogy éppen valamilyen vágyott dologra irányul a figyelmed, vagy épp ellenkezőleg. Jelenlegi valóságod a múltbéli gondolataid eredménye. A holnapod a jelenlegi gondolataid fizikai manifesztációja lesz. Az Univerzum nem vizsgálgatja, hogy amit „rendelsz” tőle az jó vagy rossz, hiszen nem feladata téged bírálni. Csak „felveszi a rendelést”, és „leszállítja” a kért dolgokat, személyeket, eseményeket. Feltételezi, hogy ha kéred (gondolsz rá), azt azért teszed, mert szeretnéd. Sajnos nem veszi figyelembe, hogy testben élve már elfelejtetted ki vagy, honnan jöttél és miért érkeztél ide, így teremtő képességeddel és gondolataid erejével sem vagy tisztában. Akár emlékszel, akár nem, az Univerzum törvényei működnek. Te kérsz, és megkapod. Mindig!

Hajlamosak vagyunk másokra mutogatni, vádolni, haragudni, áldozatként tekinteni magunkra. Pedig nem a bank a hibás, nem az állam, nem a „balszerencse” hogy rossz helyre születtünk, nem a szomszéd… Életélményed minden részlete a te műved. Embereket, eseményeket… mindent te vonzottál oda. Aki egészségben, bőségben, harmóniában éli az életét, annak természetesen könnyebb elfogadni ezt a tényt, de sajnos az emberek többségénél nem ez a helyzet, így ez a mondat általában ellenállásba ütközik. Ideje szembenézni vele és elfogadni, mint megmásíthatatlant. Már csak azért is, mert ha abbahagyod a másokra mutogatást, felismered és elfogadod, hogy nem csupán a tetteidért, de a gondolataidért (és érzéseidért) is felelősséget kell vállalnod, életedben határozott pozitív változás fog beállni.

Mindegy, hogy épp nyertél a lottón, sikeresen beindítottál egy saját üzletet, netán baleset ért, vagy beteg vagy, tönkrement a kapcsolatod, esetleg a hiteled törlesztő részletét nyögöd… Nem győzöm elégszer hangsúlyozni: életed minden részletét te teremtetted! Eleinte rémisztő lehet ez a gondolat, de ismerd fel, fogadd el, és mondd ki, bármi is a jelenlegi helyzeted: „Én vagyok a felelős!” Az ijesztő gondolat át fog alakulni a szabadság nagyszerű érzésévé, amint felismered, hogy gondolataid erejével odafigyeléssel, tudatos teremtőként bármit az életedbe vonzhatsz, és nincs olyan negatív teremtés, amit tudatos munkával ne lehetne visszájára fordítani. Nem megfeszülve és vért izzadva, nem kőkemény küszködésről beszélek, csupán gondolataid tudatos megválasztásáról, pozitív irányba tereléséről, és arról, hogy az öröm jóleső érzésébe tereled, majd ott is tartod magad. Negatív helyzetben lévőknek ez valóban odafigyelést és koncentrációt igényel, de azt kell megértened, hogy a problémát nem úgy tudod megoldani, hogy folyamatosan azon rágódsz, arról beszélsz… Így csak problémákból invitálsz még többet az életedbe. Ismerd fel, hogy a te teremtményed, és engedd el. Indíts útjára egy új teremtést.

A te felelősséged a te szabadságod is! Ha felismered képességeidet, azt a nagyszerű tényt, hogy örökkévaló, szinte korlátlan hatalmú teremtő vagy, akkor felszabadulsz a kormány, a szűkebb vagy tágabb környezeted (stb., stb., stb.) befolyása alól. A szabadság eredendő sajátod. És remek érzés! Éld meg, hogy ebben a remek érzésben egyre több és több remek dolog jelenhessen meg fizikai valóságodban. Hiszen a Vonzás Törvénye szerint a hasonló a hasonlót vonzza. Pozitív hangulatban pozitív gondolataink vannak, amik még több pozitív gondolatot vonzanak magukhoz, míg ezek végül pozitív dolgokká manifesztálódnak. Engedd meg magadnak, hogy szabad légy. A te életed – a te felelősséged!

 

Luna Ré

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Agyhullámok

Boszorkánykonyha - gyömbér