Agyhullámok

 

Béta hullám: A koncentrációval és az érzelmek keletkezésével áll kapcsolatban. Éber, fókuszált állapot, teljes figyelemmel tudsz összpontosítani, az agyad könnyen és gyorsan reagál. Túl sok béta hullám azonban szinte megmérgez, fokozza ugyanis a kortizol termelődését, amit stressz-hormonként is ismerünk. Magas kortizol szintnél izgatottság, stressz lép fel, és felgyorsítja az öregedést. (12-40 Hz)

 

Alfa hullám: Könnyed, nyugodt állapot. Relaxáció. Ellazult vagy, az agytevékenység lelassul, de a figyelem megmarad. A félelem és stressz elmúlik, békét érzel. Ebbe az állapotba merülünk egy kellemes zene hallgatása, egy jó könyv olvasása közben, vagy amikor egy jó film köti le a figyelmünket. Ebben az állapotban ötször gyorsabban vagyunk képesek tanulni, és a befogadott információ mélyebben rögzül. Az alfa hullámot használó programok hatására boldogabbnak érezzük magunkat, jó a közérzetünk, nő a tanulási képesség, a problémamegoldó képesség, és segítik az új, kreatív ötletek felbukkanását. (6-12 Hz)

 

Théta hullám: Az alvás állapotára jellemző, amikor álmodunk is. Meditáció. Az agytevékenység lelassul, felszabadulsz a stressz káros hatása alól, a kreativitás megnő, javul a memória, a tudatalattiban tárolt információk könnyen hozzáférhetők, nő a tanulási képesség. A théta állapot növeli az inspirációt, az intuíciót, és alkalmas rég elfelejtett emlékek előhívására. Ebben az állapotban a legkönnyebb a kapcsolatteremtés a Felsőbb Énnel. Théta hullámot használó programok alkalmasak szuper-tanuláshoz és a viselkedés megváltoztatására, így például szenvedélybetegségek kezelésére is. (4-7 Hz)

 

Delta hullám: A leghosszabb hullám. Agyunk akkor produkálja, amikor betegek vagyunk. Mély alvás, álom nélkül. Passzív jelenlét, öngyógyító folyamat, miközben feltöltődünk alapvető fontosságú vegyületekkel. Nem véletlen, hogy betegen az ember folyton aludni szeretne. Mikor az agy delta hullámokat bocsát ki, ez elősegíti a növekedési hormon a HGH (Human Growth Hormone) előállítását, valamint melatonin is keletkezik.  Ez utóbbi nagyon erős, még az E-vitaminnál is hatékonyabb antioxidáns. A HGH szint növekedésével javul az egészségi állapotunk, és az öregedést is lassítja. Kevés HGH esetén kisebb az ellenálló képességünk, csökken az izomtónus, a súlyunk gyarapszik, és gyakoribbá válnak az öregséggel illetve az öregedéssel együtt járó tünetek, betegségek. (1-4 Hz)

 

Luna Ré

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A legfontosabb ember az életedben

Boszorkánykonyha - gyömbér