ÉFT (Érzelmi Felszabadulás Technika)

 

Az ÉFT amellett (és azáltal), hogy felszabadítja az érzelmi és energetikai blokkokat a szervezetből, nem ritkán jelentős fizikai gyógyulást is eredményez. Alapját a testben áramló finomabb energia útvonalai adják, a kezelés pedig pár egyszerű procedúrából áll, mint néhány meridián ponton való könnyed kopogtatás, számolás, szemek forgatása, dúdolás. A test energiarendszerében fennálló kiegyensúlyozatlanság, blokk befolyással van a személy lelkiállapotára, pszichéjére. A test bizonyos meridián pontjainak ütögetéssel való stimulálása helyreállítja az egyensúlyt, s ezzel gyakran villámgyorsan oldja fel a problémát. A legtöbb probléma percek alatt teljesen eltűnik, különösen akkor, amikor a problémát eredetileg kiváltó, specifikus eseményre koncentrálva alkalmazzuk a módszert.

Csupán nagyon ritkán és enyhe mellékhatások jelentkeznek, előfordulhat például, hogy a kezelés után a páciens enyhe hányingert érez, és nagyon ritkán az is, hogy a tünetek időlegesen felerősödnek. Egyesek olyan súlyos problémákkal küszködnek, hogy már maga a probléma felidézése is hányingert, illetve a tünetek súlyosbodását váltja ki, így ezeket a kísérő jelenségeket ilyen esetekben nem is feltétlenül maga a kezelés okozza. Olyan súlyos pszichológiai problémák, mint paranoia, skizofrénia, többszörös személyiség, stb. esetében előfordulhatnak úgynevezett abreakciók. A páciens teljesen elveszítheti az önuralmát, sokkos állapotba kerülhet, ön- és közveszélyessé válhat. Ezért, bár az ÉFT ilyen súlyos betegségeknél is hatásos lehet, ilyen esetekben a pácienst csakis a fennálló betegségek gyógyítására képzett szakember kezelheti ÉFT-vel!

A ritka és enyhe mellékhatásokkal szemben az ÉFT előnyeit hosszan sorolhatnám. Nem jelent sebészeti beavatkozást, nem használ tűket, nem kell gyógyszereket beszedni, nem fájdalmas, mindenre alkalmazható a székrekedéstől, lámpaláztól a különböző függőségeken, félelmeken át a poszt-traumatikus stressz szindrómáig. Bűntudat, gyász, pánikroham, traumatikus élmények, beteges sóvárgás, elégedetlenség, kétely, düh, negatív emlékek, depresszió, önbizalomhiány, allergia, túlsúly esetén, de még sport- vagy egyéb teljesítmények növelésére is alkalmazható. A terápia nem húzódik hónapokig vagy évekig. Nagyon gyakran egy pár perces kezelés is eredményt hoz. Súlyosabb problémák esetén néha többszöri kezelés válhat szükségessé, de a terápia időtartama még így is töredéke a megszokottnak (pár nap, legfeljebb 1-2 hét), és szerencsére az ilyen esetek a ritkábbak.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A legfontosabb ember az életedben

Agyhullámok

Boszorkánykonyha - gyömbér