Hol siklik félre a teremtés?

 

Az embereknek csak egy nagyon kis százaléka az, aki tökéletesen elégedett az életével; békében van önmagával, harmóniában, egészségben és bőségben éli az életét. Te sem tartozol közéjük? Pedig erre vágysz, és hát azt mondták, hogy a Vonzás Törvénye így meg úgy, és eszerint már rég meg kellett volna, hogy kapd? Megnyugtatlak, az Univerzum törvényei köszönik szépen, jól vannak, és működnek; pontosan úgy, ahogy működniük kell. A hiba nem a Vonzás Törvényében van, legfeljebb abban, hogy nem tudatosan használod ezt a felbecsülhetetlen lehetőséget. Így hiba révén félreteremtesz. Nézzük a leggyakoribb okokat, amik miatt a teremtések félrecsúsznak, és az ember nem azt kapja, ami szeretne… netán épp az ellenkezőjét.

1.      Mások befolyása. Testbe születésünk pillanata óta érnek minket hatások. A környezetünktől, első körben a családunktól, akik úgy tekintenek ránk, mint apró, törékeny, még tudatlan kis lényekre. Legjobb tudásuk szerint tanítgatnak, oltalmaznak. Megtanítják, hogy félj a betegségektől, hogy ne kövesd saját belső vezérlőrendszeredet, hanem igazodj mások elvárásaihoz. Hogy erre és erre képtelen vagy, mert ez lehetetlen. Hogy az életben mennyit kell szenvedni, hogy a pénzért kőkeményen, vért izzadva kell megdolgozni (sőt, gyakran azt is, hogy aki gazdag, az biztos nem tisztességes úton tett szert a vagyonára), és egyáltalán, az életben mindenért meg kell harcolni. Őket is így óvták és védték a szüleik, tanáraik, akik akkorra már szintén elfeledték saját képességeiket, és azt, hogy kik is valójában, honnan és miért jöttek. A legjobb szándékkal teszik mindezt, hisz meg akarnak óvni, azt szeretnék, hogy boldogulj az életben. Csakhogy közben ezzel már meg is ölték azt a szinte korlátlan hatalmú teremtőt, aki valójában vagy. Na jó, ez erős túlzás, valójában sosem szűnsz meg az lenni, de tény, hogy mélyen elaltatják. Jó mélyen! Elfogadod, az ő igazságaikat magadénak. Ebből a helyzetből pedig (negatív hozzáállással, félelemből stb.) már nagyon nehéz neked tetsző dolgokat teremteni. Később az iskolában, majd felnőtt korban még több befolyásoló hatás ér. A híradóban azt mondják, hogy válság van, te pedig elfogadod ezt a tényt, mint saját valóságod részét. Egy ismerős azt mondja, mostanában képtelenség munkát találni, hát elfogadod a jelenlegi munkahelyed, még ha rossz is, mert legalább van. Sajátoddá teszed a mások meggyőződéseit, hitrendszerét, és az ő gondolataikat gondolod újra, ahelyett, hogy a szabadságot választanád. Hallhass meg másokat, de ne fogadj el mindent igaznak. Amit más mond, minden bizonnyal igaz… az ő életére. De az ő élete nem a te valóságod. A saját valóságodat TE teremted. Azzal azonban, hogy feltétel nélkül elfogadod a mások igazságát, érvényessé teszed a saját életedre is. (Mindegy, hogy azt gondolod, képes vagy rá, vagy azt, hogy nem. Mindenképpen igazad van. – Henry Ford – )

2.      A lemondás. Leggyakrabban a mások befolyásának következménye. Negatív állapotból próbálsz teremteni. A Vonzás Törvénye szerint a hasonló a hasonlót vonzza. Tehát csak a negatívat, a hiányt vonzod magadhoz. Ha gyerekkorodban elmélyült meggyőződésed, hogy a gazdagok nem tisztességes úton jutottak a vagyonukhoz, akkor ellenérzésed lesz velük és a pénzzel kapcsolatban. Így pedig nem tudod magadhoz vonzani a gazdagságot. És még sorolhatnék számtalan példát. Vannak vágyaid… és azok nem jutnak el hozzád. Vannak céljaid… amiket nem érsz el. Vannak dolgok, amiket szeretnél… de mások azt mondják, az úgy nem jó, nem helyes, lehetetlen. Végül annyi csalódás ér, hogy inkább lemondasz a további vágyakozásról, csak, hogy megóvd magad a további keserűségtől. Úgysem sikerül – mondod. És, ha így gondolod, igazad is van. Manapság a legtöbb ember már nem mer valóban vágyni semmire, csak elfogadja az életét úgy, ahogy van… mintha az megváltoztathatatlan volna. Nem vagy elégedett az életeddel? Változtasd meg! Csodálatos teremtő vagy! Képes vagy rá! Bármit elérhetsz, bármit megkaphatsz és bárki lehetsz! („Amit az emberi elme el tud képzelni, amiben hinni tud, azt el is tudja érni.” – Napoleon Hill – )

3.      A hiány átérzése. Elsősorban mikor gondolunk az egészségre? Amikor betegek vagyunk. Mikor vágyakozunk társ után? Amikor magányosak vagyunk. Akkor akarjuk leginkább a több pénzt, amikor pénzszűkében vagyunk. Az Univerzum azonban csak a harmónia állapotában lép működésbe. Negyven fokos lázzal fekve az ágyban egészen biztos, hogy nem tudod átérezni az egészséget. Vágyaid és gondolataid közt nincs harmónia. Amikor vágysz valamire, de az munkál benned, hogy „Szeretnék egy házat, de az túl drága” vagy „Szeretnék több fizetést, de ebben a szakmában képtelenség többet keresni”, akkor energiádat egyszerre két ellentétes irányba indítottad el. Mi történik ilyenkor? Semmi. És ez még a jobbik eset. Amikor épp beteg vagy, akkor hiába mondod, hogy szeretnél egészséges lenni. Valójában az egészség hiányára gondolsz. És máris elindítottad a negatív teremtést. Amikor félsz a betegségektől, ezért egymás után kapkodod be a vitaminokat, valójában a betegségtől való félelmed az uralkodó érzés és gondolat. Máris beindítottad a negatív teremtést. Amikor ránézel egy nem várt számlára, és azt sóhajtod: „De jó lenne több pénzt keresni”, valójában a pénz hiányára összpontosítasz. És már el is indítottad a pénz hiányának megteremtését. Előbb el kell engedned a hiány érzését, és átélned a vágyott dolog birtoklásának érzését, hogy gondolataid rezgése és vágyad rezgése harmonizáljon. Így tudod azt magadhoz vonzani.

4.      Nincs világos cél. Ha azt hajtogatod, hogy szeretnél boldog lenni, és ezt bőszen el is várod, azzal még sokat nem tettél a boldogságodért. Az Univerzum olyan, mint valami katalógus, amiből kedvedre válogathatsz. De amikor egy katalógusból rendelsz, ugye akkor sem azt írod a megrendelőlapra, hogy „szeretnék egy pólót”? Megadod a cikkszámot, hogy milyen méretben és színben szeretnéd… Csak így fogják pontosan tudni, mit kell küldeniük. Az Univerzum sem fogja magától tudni, vagy helyetted kitalálni, hogy te mitől lennél boldog. A vágyaidat, céljaidat mindig konkrétan, világosan fogalmazd meg. Akár írd is le. Minél kidolgozottabbak a részletek, annál inkább megkönnyíted az Univerzum dolgát, és a vágyad tárgya annál hamarabb fog megjelenni fizikai valóságodban. Ha még határidőt is kitűzöl, az még jobb. A „szeretnék többet keresni” kevés. Az „egy éven belül szeretném megduplázni a havi bevételem” már klasszisokkal jobb.

5.      Túlkomplikálás. Ha már rendeltél abból a bizonyos katalógusból, akkor várod, hogy megérkezzen a csomag, vagy azon aggódsz, hogy vajon ki fogja becsomagolni, amit rendeltél, mibe csomagolja majd, aztán vajon hogyan szállítják el hozzád, nem lesz-e dugó, vagy, hogy hogyan találják majd meg az utcát, ahol laksz, nem keverik-e össze a rendeléseket? A Vonzás Törvénye nagyszerű! Igazán csodálatra méltó. A tudatos teremtés három lépésből áll. Kérsz, elvárod (megengeded), és megkapod. Kérni persze egyszerű, és ezzel meg is tetted az első lépést. Gyakran, amikor valami olyat látsz, tapasztalsz, amire nem vágysz, még könnyebb pontosan meghatározni, hogy mit szeretnél. Az elvárás már nehezebb. Elvárni, megengedni annyit tesz, hogy tudod, hogy megkapod, amit kértél, hiszen az első lépést már megtetted, és ezzel mozgásba lendítetted az Univerzum energiáit; a vágyott dolog máris úton van hozzád. Hagynod kell azt megérkezni. Befogadó állapotban, azaz örömmel. Ha negatív érzéseid vannak, az mindig azt jelzi, hogy vágyaddal ellentétes irányba kezdtél teremteni. Ha aggódsz, hogy talán mégsem fog sikerülni, vagy azon bosszankodsz, hogy még mindig nem kaptad meg, amit szeretnél, te magad állsz teremtésed útjába. Utóbbival egyenesen ellentétes irányba fordítod a folyamatot, hiszen a hiányra összpontosítasz, hogy még mindig nincs meg, így pedig éppen a hiányból teremtesz még többet. Az ember hajlamos a legegyszerűbb dolgokat is túlkomplikálni. Ha azon kezdesz gondolkodni, hogy vajon hogyan tudsz majd többet keresni, mit kell tenned, hogy a tiéd legyen az a szép új ház, vagy netán hogyan tudsz felépülni egy betegségből, szinte biztos, hogy oda lyukadsz majd ki, hogy nem fog menni. Engedd el magad. A teremtés folyamatának három lépése nem a „kérsz, rágörcsölsz és küzdesz érte utolsó véredig, majd végül elnyered jutalmad a sok szenvedésért”. Nem kell tudnod a hogyanokat! Ez benne a legnagyszerűbb. Egyetlen dolgot kell tenned a sikerért; fenntartani az örömteli elvárás állapotát. Igen, már úton van feléd! Vizualizáld, éld át, érezd, mintha máris a tiéd lenne. A pozitív gondolatok a Vonzás Törvénye jóvoltából még több pozitív gondolatot vonzanak, amik végül a megfelelő cselekvésekre ösztönöznek majd. Az Univerzum tálcán fogja kínálni neked a válaszokat, az életedbe fogod vonzani a megoldásokat, lehetőségeket és a megfelelő embereket.

6.      A lelkifurdalás. Még ha ki is irtottad magadból a meggyőződést, hogy például sok pénzhez csak tisztességtelen úton lehet hozzájutni, megjelenhet egy másik kisördög, aki azt mondja, „ugyan, hogy képzeled te, hogy több pénzt akarsz keresni, mikor itt ez a kedves hölgy a szomszédban kis híján éhen hal a nyugdíjából”? Elárulok valamit. Az az ő valósága, amit ő teremt. Bárhogy szeretnél, nem tudsz neki mást, jobbat teremteni, mert ez csak neki áll hatalmában. A saját valóságoddal foglalkozz. Attól neki kevesebb lesz, hogy neked több van? Nem. Attól jobb lesz neki, ha szolidaritásból te is nyomorogsz? Nem. A világegyetemben bőség van. Bármit is mondtak, mindig van elég… mindenből! Nem kell elvenned mástól, hogy neked legyen. Nem kell valakinek megbetegedni ahhoz, hogy te egészséges légy. Nem azért fog valaki az utcára kerülni azért, mert te egy neked megfelelőbb otthont teremtesz magadnak. Az ő valóságuk az ő gondolataik és belső világuk tükörképe, nem pedig a te teremtésed „mellékhatása”. Te csak a saját valóságodért vagy felelős, és hidd el, nem szenvedni és lemondani jöttél ide.

 

Először talán nem lesz egyszerű hátat fordítani a negatív beidegződéseidnek, és akár egy negatív helyzetben is fenntartani a pozitív, örömteli elvárás állapotát. De minél többet gyakorlod, annál könnyebben megy majd. Hamar belejössz, és egyre könnyebben és gyorsabban materializálódnak majd a vágyaid. És, ha elérted ezt az állapotot, mi lesz? Mi lesz majd veled, ha már mindent megkaptál, amire vágytál? Ne aggódj, ez a pillanat sosem jön el. Mindig lesznek új és új vágyaid és céljaid. A fejlődésnek soha nincs vége.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A legfontosabb ember az életedben

Agyhullámok

Boszorkánykonyha - gyömbér